V preteklosti je bilo električno ogrevanje bolj ali manj omejeno le na ogrevanje kopalnic s pomočjo klasičnih električnih grelnikov.

Z razvojem grelnih naprav se je spremenil tudi način razmišljanja in uporabe le teh. Z infrardečimi sevalnimi paneli, lahko na zdravju prijazen način ogrevate in okrasite katerikoli prostor v vašem domu.

Sistem ogrevanja deluje po principu obsevanja. Sevanje je sistem za izmenjavo toplote, ki uporablja infrardeče valove kot vektor prenosa. V bistvu se dve telesi ali predmeta, ki imata različni temperaturi med seboj obsevata, pri čemer potuje toplotni tok od toplejšega k hladnejšemu. Sevanje, ki ga v prostor oddajo infrardeči sevalni paneli se ob stiku s predmetom, hladno steno ali osebo pretvori v toploto.
Infrardeči valovi se tako ne absorbirajo v zraku, ampak v površini trdnih teles, ki infrardeče sevanje pretvarjajo v toplotno energijo, ki se nato prenaša v prostor in tako ustvarja optimalne pogoje za udobno bivanje.

Infrardeči sevalni paneli ne ogrevajo zraka direktno, pač pa predmete v prostoru, kar je glavna razlika, ki prispeva k bolj zdravemu bivalnemu okolju. Pri ogrevanju z infrardečimi sevalnimi paneli ne prihaja do visokih temperatur, ki bi jih lahko zaznali na dotik. Vsi predmeti v prostoru so segreti na temperaturo 20/22° C, zaradi česar je toplota v prostoru enakomerno porazdeljena.

Ena velikih prednosti infrardečih žarkov je, da lahko iz zidov odstranijo vlago; tudi na mestih, kjer se zaradi vlage že lušči barva ali omet. Infrardeči žarki lahko uspešno odpravijo težave z vidnimi ali nevidnimi sledovi vlage in celo težave s plesnijo.

Infrardeče sevalne panele lahko v le nekaj minutah zelo enostavno namestite na strop ali na steno kot sliko, kar omogoča vsestransko uporabnost panelov, ki so tako primerni za uporabo v skoraj vseh primerih, ko je ogrevanje potrebno.Brez vzdrževanja in stroškov vsakoletnega testiranja naprav, preprosta in hitra montaža; sevalni panel se na steno pritrdi z dvema vijakoma ter priklopi v vtičnico in že prične oddajati prijetno in zdravju prijazno toploto. To so le nekatere od prednosti infrardečih sevalnih panelov v primerjavi s konvencionalnimi sistemi ogrevanja. Namesti se ga lahko skoraj v vsak prostor, vodoravno ali navpično, odvisno od potreb.


Dobavljivi v standardni, stekleni ali potiskani izvedbi.

Za več informacij obiščite

INFRARDEČI SEVALNI PANELI

TOPLOTNE ČRPALKE

FOTOVOLTAIKA

RAZSVETLJAVA

ELEKTRIČNI KABLI

home | where | who we are | kontact